Pano İçi Yangın Söndürme Sistemleri
Pano içi yangın söndürme sistemleri, düşük maliyetli oluşu, kullanım avantajı sağlaması ve güvenilir olması nedeniyle en çok tercih edilen yangın söndürme sistemlerindendir. Her alanda kullanılmakta olan elektrik kabinlerinin içinde bulunduğu odalarda yangın meydana gelirse, panelin içerisindeki ekipmanınız çok kısa bir sürede tahrip olabilir. Bu tür durumların önüne geçmek için FM 200 yangın söndürme sistemleri ile hızlı ve kolayca söndürme işlemi sağlanabilir.
Pano içi yangın söndürme sistemleri FM200 sayesinde; yangına anlık olarak müdahale edilir ve olası felaketler ile karşı karşıya kalmamanız için yardımcı olmaktadır. Yangını bastırmak için saniyeler içinde devreye girmesinden dolayı, oldukça güvenilir bir yangın söndürme sistemidir.
Pano İçi Yangın Söndürme Sistemi Nedir?
Pano içi yangın söndürme sistemleri, olası yangın anında dışarıdan müdahale etmenize gerek kalmadan, algılama sisteminin yangını en kısa sürede söndürmesini sağlayan bir yangın söndürme sistemdir. Mikro yangınlar pano içinde anlık olarak meydana gelen durumlardır. Yangın algılama sistemi sayesinde devreye giren pano içi yangın söndürme sistemleri, mevcut cihazlarınızı uygun maliyetle yangına karşı korumanıza yardımcı olur, yangının büyümesini engeller.
Elektrik Panosu Yangınları Hangi Tip Söndürme Tüpü ile Söndürülür?
Elektrik panosu yangınlarını önlemek amacıyla kurulan söndürme sistemleri, kurulum yapmak istediğiniz panonun büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Kurulan düzenekte kullanmanız gereken tüpün ağırlığı, panoyu söndürme kapasitesine yetecek şekilde planlanmaktadır. Özellikle de büyük iş makinelerinin kullanıldığı tesislerde yangın söndürme sistemleri kullanımının ihmal edilmemesi gerekmektedir.
Elektrik panosu yangınlarına engel olmak amacıyla kurulan pano içi yangın söndürme sistemleri olarak gazlı söndürücüler tercih edilmektedir. Elektrik panolarında genellikle HFC 23, HFC 125, HFC 236 ve FM 200 gazlarının bulunduğu tüpler kullanılarak yangın önlemleri alınmaktadır. Bu gazlar, kuru kimyasal söndürme sistemleridir ve elektrik kablolarının rengine dahi zarar vermeyecek şekilde tasarlanmıştır.
Elektrik Panosu Yangını Ne ile Söndürülür?
Elektrik panosu yangınlarında, elektrik kablolarına zarar vermeyen, kablo renklerini etkilemeyen, iz ve leke bırakmayan karbondioksit gazlı söndürücüler kullanılmaktadır.
Pano içi mikro yangın söndürme sistemlerinin kurulumu sırasında kabloların çevresine polimer borular döşenerek hazırlanmaktadır. Algılayıcı sensör mantığı ile çalışan, pano içinde ısı artışı oluştuğu anda, eriyerek delinen borular sayesinde otomatik olarak yangını söndürme işlemini gerçekleştirebilir. Bu sayede, meydana gelen mikro yangınlar daha büyümeye başlamadan otomatik olarak müdahale edilmiş olur.
Elektrik panosu yangınlarına müdahale etmek amacıyla, yangın söndürme sistemi kurulumunda gazlı söndürücüler kullanılmaktadır.Tercih edeceğiniz kuru kimyasal pano içi yangın söndürme sistemleri sayesinde, elektrik kablolarına zarar vermeyen püskürtücüler yangın söndürme görevini yerine getirebilmektedir.
Pano İçi Yangın Söndürme Sistemleri Bakımı
Güvenli çalışma sistemini sağlayabilmek için yangın söndürme sistemlerini kontrol etmeniz gerekir. Pano içi yangın söndürme sisteminde söndürme tüplerinin bakımlarının aksatılmadan düzenli aralıklarla yapılması gerekir.
Pano İçi Yangın Söndürme Sistemi Fiyat Nasıl Belirlenir?
Panoların korunmasında az maliyetle kurulan, gazlı ve ekonomik yangın söndürme sistemleri tercih edilmektedir. Mikro yangınlara en hızlı şekilde müdahale edilebilen bir yöntem olmasından dolayı, kullanıcılar tarafından pano içi yangın söndürme sistemi yaygın olarak kullanılmaktadır.
Otomatik Pano Söndürme Nedir?
Pano içi otomatik söndürme sistemi otomatik pano söndürme, birçok yangın söndürme yöntemine göre oldukça ekonomik ve az maliyetli bir yangın söndürme sistemidir. Yangın tehlikesini azaltmaya yardımcı olmak için istenilen her türlü kapalı alana uygulayabilirsiniz. Yangını bastırmak için saniyeler içinde aktive olması, güvenilir bir yangın söndürme sistemi olduğunun kanıtıdır. Fiyat ve kullanım avantajı sağlamasından dolayı en çok tercih edilen ve kullanılan söndürme sistemlerindendir. Elektriksel malzemelerinize zarar vermez, atık madde bırakmaz ve kokusuzdur.